Kevät on kovassa vauhdissa, niin myös Pellon Helmessä

Hei rakkaat ystävät!

Pitkästä aikaa ajattelin kirjoittaa meidän kuulumiset ja sitten, niin kuin aina, jostain vähän syvällisemmin :)


Kevät on todellakin vauhdissa. Lumet ehtivät sulaa pois ja alkoi armoton työpuuhastelu meillä. Viikonloput menevät aika pitkälle pihan siistimisessä ja veneitä laittaessa. Vaikka hommia on paljon, silti niitä on mukava tehdä hyvässä hengessä ja auringon paistaessa. Monet ystävät kauhistelevat työn määrää ja sitä, että miten keretään tekemään kaikkea. Noh, ei miettimällä asiat tietenkään etene, vaan pitää tehdä. Nämä työt eivät kuitenkaan tunnu ollenkaan raskailta, vaan on paljon plussia :) Voisin muutamia vaikka luetella: jos olisin jossain päivätöissä, niin väsähtäisin enemmän, koska pihahommat on joka tapauksessa tehtävä. Nytten teen ne työn aikana. Läskit karisee, kun liikkuu ja tekee paljon ja unohtaa syödä. Kun on ulkona lämmin ja aurinko paistaa, ei tee mieli olla sisällä, vaan saa olla ulkona ja ottaa samalla aurinkoa.. Tässä ne päällimmäiset. Tiedetään, että kun Katja pääsee vauhtiin, niin sitä ei pysäytä mikään, tekee hommat vaikka väsymyksestä kaatuisi saappaat jalassa... Mie oon vaan sellainen - tykkään tehdä enkä osaa jättää asioita puolitiehen. Joskus voisi vain jakaa hommia useammalle päivälle, mutta miksi, jos jaksan ja haluan tehdä ne nytten..
Hortonomia minusta ei kyllä saa mitenkään. Tykkään laittaa kukkia ja alkuun kastella ja näin, mutta mikä siinä on, että ne silti kuolevat ennen aikojaan... joo, kastelen ja nypin huonoja kukkia pois, mutta ei, ne vain kuivuvat tai muuta vastaavaa. Silti olen viimevuotiseen pihaani tyytyväinen. Onneksi on monivuotisia kukkia ja ne ovat helppohoitoisia :) Koiratkin kantavat oman kortensa kekoon, mylläävät kasvimaat ja tallovat kukkia... et kiva yrittää kun muut sotkee.. No ei vaineskaan, ehkä omaa tyhmyyttä... mitäs heittelee keppejä sinne suuntaan, että niiden on mentävä pusikkojen läpi...Joo ja sitten kun piti tervata veneet... Noh, se on ok, kun ne tervataan ja ne ovat mustia ja tummia.. Mutta kun tervattiin samalla seoksella minun karhutkin... ne on nyt sitten mustia... ne ovat mielestäni pelottavan näköisiä... jospa se terva siitä vaalenisi, ja ne olisivat mukavamman näköisiä... voi voi voi kun en kerennyt sanomaan, että sitä liuosta pitäisi ohentaa... Oma moka taas... :)


Ikkunoita omassa kodissa koetin pestä.. Mutta mikä siinä on, kun ei mene kuin päivä, niin ne on nuoltu koirien toimesta puhtaaksi. Ihan kuin olisi hunajalla voideltu... Noh onneksi mulla on aivan huippu pesuaine ikkunoille, ei jää rantuja eikä mitään. On niin helppoa. Nyt voin jopa sanoa, että tykkään ikkunanpesusta.

Todella tyytyväinen oon, että saatiin kaikki mökit suursiivottua. Nyt ne ovat talven jälkeen niin mukavan puhtaita, että itse voisi muuttaa niihin :) Mukava tehdä ja aina vaihdella verhoja, liinoja ja muuta, aina virkistyy ja antaa uutta ilmettä. Mie niin tykkään.Eli täällä taas kerran tapahtuu, ja niin varmaan myös teilläkin.

Oli äitienpäiväkin ja silloin sain pitää totaalisen lepopäivän. Siinä on mukava miettiä perhettä ja äitiyttä ja kaikkea. Ison perheen onni on se, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Meidän lapset on aivan mahtavia! He ovat niin avuliaita ja osaavat tehdä vaikka sun mitä. Jokaisella on ne omat taidot. Mä olen niin ylpeenä heistä. Vaikka toki on välillä vaikeaa hallita koko pakettia, kun murrosikää tulee, ja uhmaa.. ja sitten kun he keskenään kinastelevat, niin menee järki, kuka on oikeassa ja väärässä, mutta olen opettanut lapsille, että omat riidat ratkotaan itse, ja jos sopua ei ala tulla, sitten aikuinen puuttuu.. aika hyvin se on toiminut.. Mutta nehän ei olisi lapsia, jos ei kaikenlaista sattuisi ja tapahtuisi. Nautin kuitenkin jokaisesta päivästä ja olen onnellinen kaikesta!Kaikille oikein mukavaa alkanutta kesää ja oikein ihania päiviä läheisten rakkaiden ihmisten kanssa!

Kommentit

Suositut tekstit