Vuosi yrittäjänäTämä on ihka ensimmäinen kerta, kun kirjoitan blogia, ja tarkoitus on kirjoitella tänne laidasta laitaan asioita, jotka tulevat mieleen. Ensimmäiseksi haluaisin kertoa meidän yrityksestämme ja siitä, miten kaikki on mennyt vuoden aikana. Päätös yrittäjäksi ryhtymisestä tuli ihan huomaamattomasti.
Olin aikaisemmin hyvässä työssä pankkialalla. Olimme kuitenkin perheen kanssa katselleet taloja Lapista monien vuosien ajan. Oli todella vaikeata tehdä se päätös, että nyt lähdetään.
Sitä oli aina vain ajateltu, katsottu ja unelmoitu.

Onko tuttu tunne? Sitten löytyi tämä paikka. Alkuun naurettiin että voiskohan olla. Pello kun on niin lähellä Ruotsin rajaa ja meillä on todella heikko ruotsin kielen taito :D Eräänä kauniina päivänä me vain päätettiin ottaa härkää sarvista ja lähteä katsomaan paikkaa. Kun ajettiin perille pihaan ja astuttiin respaan, se tuntui niin omalta ja jotenkin kaikki palaset siinä loksahtivat paikoilleen. Annettiin Seikkailulle lupa alkaa. Elämähän on yhtä seikkailua, jossa on kaikenlaisia esteitä ja kuoppia ja huippuja. Uskon siihen, että kaikella on oma tarkoituksensa. Palattiin takaisin kotiin ja aloin mieheni kanssa järjestää sellaisia asioita kuten lainahakemuksia. Piti myös löytää vuokralaiset meidän entiseen taloomme. Kaikki asiat vain alkoivat järjestymään ilman minkäänlaisia paineita ja omaan tahtiinsa. Siinä vaiheessa meille vahvistui, että tällä on tarkoitus ja tätä on kokeiltava.

Meillä on iso perhe: miehelläni kolme poikaa, jotka asuvat meidän kanssamme, sekä yhteinen tytär. Vietiin lapsetkin katsomaan paikkaa ja vietettiin oikein ihana viikonloppu täällä. Lapset olivat innoissaan. Tottakai heidän mielipiteensä ovat meille tärkeitä, ja he näyttivät vihreätä valoa.

Tässä vaiheessa varmaan moni ajattelee, miten voi ottaa niin ison riskin -
ottaa perheensä mukaan, ottaa lopputilit työstä, ottaa vaan ja lähteä, kokeilla jotain uutta. Paikkaan, jossa ei asu sukulaisia, ja joka tuntuu sijaitsevan keskellä ei mitään. On vain otettava riskejä.

Perheessä monesti ollaan puhuttu tästä elämänmuutoksesta, ja kaikki ovat sitä mieltä, että tämä on ollut paras päätös ikinä. Kannustan kaikkia, jotka edes miettivät tehdä jotain tämän kaltaista: kuunnelkaa omaa sydäntänne. Joskus on hyvä vain ottaa se riski ja katsoa mitä siitä tulee. Koko maailma voi olla sitä mieltä, että ”sinuna en tekis, ajattele mitä riskejä yms.”, mutta kun on vahva perhe, jossa kaikki pitävät yhtä, ja jos vain kaikki ovat samaa mieltä, niin yhdessä varmasti selvitään. Luottakaa omaan sisimpäänne. Luottakaa siihen, että kyllä te pärjäätte ja kaikki tulee olemaan hyvin!!! Niinkuin Tuulen viemässä Scarletilla on ollut tapana sanoa vaikeuksien tullen: ”ajattelen sitten tätä huomenna”.

Tämä meidän yrittäjyytemme on hyvä asia senkin takia, koska yritys oli kuitenkin jo toiminut edellisten omistajien voimin melko pitkään, 30 vuotta. On vakioasiakkaita ja markkinoinnissa ei ole tarvinnut tehdä niin paljon. Toki nyt on uusi nimi, Pellon Helmi Lomamökit, ja mökkejä on laiteltu pikku hiljaa meidän näköiseksi, kuten myös pihaa. Vuodessa ollaan keretty tekemään paljon, mutta myös opeteltu uusia asioita. Meillä mieheni kanssa ei ole aikaisempaa kokemusta yrittäjyydestä. Ainoastaan minun isälläni on ollut yritys, jossa ollaan oltu apuna milloin missäkin asiassa. Joten voisko sanoa, että minulla on verissä yrittäjyys ja asiakaspalvelu, koska äitini oli Venäjällä asuessaan monia vuosia töissä kaupassa. Niin, siis minä olen Venäjältä kotoisin ja asunut Suomessa jo 18 vuotta. Tämäkin on matkailualalla tosi tärkeää, koska venäläinen turismi on vilkastumassa. Tämä vuosi on ollut kyllä todella huikea. On niin erikoista, kun meidän talossa on respatila, 
joka on samalla meidän olohuone. Makoilet sohvalla pimeänä talvipäivänä, 
kun kohta ovi avautuu ja sisään tulee ihmisiä kyselemään mökkiä tai kahvia :) On niin ihanata tavata eri kulttuureista tulevia ihmisiä ja saada uusia ystäviä. Myös kotimaiset asiakkaat ovat aivan ihania! Minä rakastan tätä työtä! Koko meidän perhe rakastaa tätä työtä, jopa meidän lapset: tässä he oppivat palvelemaan eri kielillä ja tekemään pieniä askareita meidän kanssamme. Lapset ovat sen verran isoja, että he osaavat tehdä. Minusta tämä on hyvin tärkeää myös heille. He eivät kuljeksi kylillä pahoilla teillä - toki harrastuksia ja omia juttuja on, mutta he tietävät myös työnteosta. Miten koskettavaa onkaan ollut, kun monet naapurit ja asiakkaat kehuvat lapsia siitä, miten ystävällisiä he ovat. He tervehtivätkin ihan aina ja ovat kohteliaita. Tästä olemme mieheni kanssa todella iloisia! Ja kun vielä nähdään lapsista, että tämä on heistäkin todella mukavaa, niin mikä voisi olla parempaa!

Nyt joku varmaan ajattelee, että "no johan, niin helpolta ja täydelliseltä kaikki kuulostaa, että voiko tämä pitää paikkaansa??" Kyllä voi, mutta niinkuin alussa mainitsin, ylä- ja alamäkiä on meidänkin seikkailussamme. Onhan tämä melkoista säätämistä reissujen ja menojen kanssa, koska tätä työtä tehdään 24/7. Lisäksi on tosi vaikeaa päästä jonnekin tapahtumiin sun muihin, joten tuttuja ja ystäviä saa tosi vähän. Kaikkin ystäviin pidetään kuitenkin yhteyttä puhelimitse ja sosiaalisten kanavien kautta. Myös tämän paikan vanhoihin omistajiin pidetään yhteyttä, ja Ruotsissa on lisäksi ystäväperhe. Ja kun tosiaan pojat ovat meillä sosiaalisia, niin heistä yhdellä on morsmaikku, ollut jo kohta vuoden verran. Hän on ihana tyttö, ja hänen sekä hänen perheensä kanssa ollaan tosi hyvin ystävystytty! Sekä muutamaan naapuriin! Että ei ole toisaalta aihetta tässäkään surkutella :))

Tosiaan, kun käytte katsomassa meidän kotisivuja, niin näette mitä palveluita ja millaisia majoitusvaihtoehtoja meillä on. Minä päivittelen tänne ajatuksia ja ideoita. Toivon, että tätä kautta saadaan uusia ystäviä!


Joten, vielä kaikille, joilla on oma unelma: pitäkää siitä kiinni, toteuttakaa itseänne ja kokeilkaa poistua omalta mukavuusalueelta, koska se on hyvin tärkeää asiassa kuin asiassa, kun on se päämäärä jota kohti kulkea. Ilman riskien ottamista ja niiden tiedostamista ei voi onnistua. Voi sitä onnea ja hyvää oloa, kun tavoittaa sen mitä haluaa!! Toivon kaikille näin joulun ja uudenvuoden alla, että teidän unelmat toteutuisivat!!!!!

Kommentit

  1. Ihanaa miten rohkeasti ootte lähteneet kokeilemaan uutta! Tuli tosi hyvä mieli näitä sinun ajatuksia ja kokemuksia lukiessa :) tosi kiinnostavan olonen uusi blogi :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit