Sinäkin olet tärkeä!

Heipä Hei rakkaat lukijat!

Jatkan osittain edellistä aihetta!

Olen tässä miettinyt ja saanut aivan mahtavaa inspiraatiota laittaa hyvää kiertämään. Me ihmiset ollaan nykyään niin kiireisiä ja meillä menee aika rutiineista suoriutumiseen. Kuulostaako tutulta? :D "Heräät aikaisin aamulla, teet aamupalan, herätät lapset, viet heidät kouluun ja päiväkotiin. Lähdet kiireellä töihin ja oot siellä sen 8 h ja sitten menet kauppaan tekemään ruokaostoksia. Tulet kotiin, teet ruuan, syöt, juttelet lapsien kanssa heidän koulupäivästään, katsot postit, siivoilet, viet lapsia harrastuksiin ja haet heidät sieltä. Kohta sitten alkaa iltapuuhat. Menet puolikuolleena nukkumaan ja aamulla sama homma." Varmasti aika monella meneekin näin.


Mutta kun tähän rutiiniin tulee jotain mukavaa ihan yksinkertaisesti - pomo sinua kehuu hyvästä työstä, joku vastaantulija hymyilee sinulle, löydät helposti parkkipaikan, saat mukavan kirjeen tai voitat jostain pienestä arvonnasta - se piristää päivää kummasti. Minut aikoinaan sai mahdottoman hyvälle tuulelle se, että olen voinut jollakin pienellä asialla auttaa toista. Itselle se on niin pieni asia, joka ei vie päivästä kun pienen sekunnin, mutta toiselle se sekunti voi olla kultaa arvokkaampi. Autat vaikka vanhusta ihan vain juttelemalla hänelle! Itselle tuli täällä Pellossa asuessa sellainen tilanne: oli todella kiireinen päivä. Tuntui ettei tahdo keretä mihinkään. Kävin ensin S-marketissa ja kotiin ajellessani muistin, että ruokakerma oli unohtunut. Onneksi matkan varrella on K-kauppa. Menin kamalalla kiireellä sinne. Huomasin miehen etsimässä jotain, ja hän katsoi minua ja hymyili. Kohta hän tuli juttelemaan minulle. Hän asui ilmeisesti siskonsa kanssa, joka joutui sairaalaan. Hän kertoi siitä minulle ja voivotteli yksinäisyyttä. Minä juttelin hänelle ja siihen kiire loppui. Juteltiin ehkä viitisen minuuttia ja sitten hän kosketti olkapäätäni ja sanoi: "Kiitos kun jaksoit kuunnella" melkein itku kurkussa. Toivotin hänelle oikein hyvää päivänjatkoa ja jatkoin matkaani. Kotiin ajaessa mietin häntä ja ajattelin, että näin pienellä teolla saa toisen päivästä tehtyä paljon paremman. Tekemällä hyvää sinä saat todella paljon voimaa ja energiaa mentäessä eteenpäin...

Minulla on ollut pitkään harkinnassa, miten voisin järjestää vaikka kerran kuukaudessa iltoja. Ne voisivat olla nimeltään vaikkapa "Kahvihetki" tai "Rupatteluhetki". Tarkoituksena olisi kutsua yksinäisiä ihmisiä/vanhuksia meille. Tarjoaisin kahvia tai teetä ja jotain pientä naposteltavaa. Ja ideana olisi, että ihmiset, jotka haluavat jutella ja jakaa ajatuksia sekä kokemuksia, voisivat vapaasti tehdä sellaista. Tulla vapaasti meille. Voisi olla vaikka teemailtoja, että neulottaisiin ja he voisivat opettaa oppeja eteenpäin. Voisi olla myös kotailta ja tarinailta, jossa voitaisiin vaihtaa tarinoita ja oppeja. On varmasti paljon vanhuksia tai ihan vain yksinäisiä ihmisiä, jotka kaipaavat seuraa ja sitä, että kertovat vain omasta päivästä. Sairaanhoitajat ja muut sosiaaliset ihmiset käyvät varmasti suurimman osan luona, mutta eivät hekään varmasti vain kaikkeen kerkiä. Vaikka he kuinka haluavat olla pitempään ja kuunnella asioita, mutta työtä on yksinkertaisesti liikaa. Tässä olisi aivan mahtava mahdollisuus helpottaa sitä asiaa. Eli keventää hoitajilta vähän sitä taakkaa, joka heillä on, ja tietysti tuottaa vanhuksille iloa :)

Jos joku edes vähän innostuisi asiasta, olisin todella kiitollinen. Olisin myös todella kiitollinen, jos jollakin on ehdotuksia tai parannuksia tähän ideaan! Välitetään iloa! Autetaan toinen toisiamme ja sitten meitäkin autetaan, eikä jouduta olemaan yksin vanhana! Tämä on niin lähellä sydäntä!
Minulla on tosiaan tarkoituksena järjestää myös kauneusiltoja jatkossakin! Olen miettinyt myös, olisiko kiinnostusta teillä rakkaat lukijat, jos pidettäisin jokin kauneusaiheinen viikonloppu: olisi kasvohoitoja, paljuilua, kodassa olemista ja kenties meillä vierailisi joku selvännäkijä, jonka luona voisi käydä, tai joka katsoisi enkeliviestiä? Jokin tämmöinen tapahtuma? Minusta ainakin olisi kivaa! Jos vain saan herätettyä kiinnostusta ja intoa, voidaan alkaa työstää sitäkin!!!
Kertokaa tästä aikeesta kavereille ja tutuille ja olkaa yhteydessä!

Kiitos!!

Kommentit

Suositut tekstit